In deze help doc lichten we toe hoe je contacten (zoals bv onderaannemers) kan uitnodigen om feedback te geven op hun openstaande punten.

1. Nodig contacten uit om samen te werken en feedback te geven op jouw opmerkingen

• Ga naar de centrale contactenlijst in de online account (PC).
  • Zoek de contactpersoon die je voor samenwerking wilt uitnodigen.
  • Klik op ‘Uitnodigen als externe medewerker’.

Let op: alleen ADMIN-gebruikers kunnen dit doen.

2. Je uitgenodigde contacten krijgen een uitnodigingsmail

1. In de uitnodigingsmail staat een gepersonaliseerde link.
  2. Via deze link kunnen zij een (gratis) ArchiSnapper account aanmaken.

3. Samenwerken/feedback geven in de online account

1. Rechtsboven ziet de genodigde ‘Projects you are invited to’. (deze link werkt enkel voor wie uitgenodigd werd)
  2. Na het klikken op een project kan hij indien gewenst verder filteren. (deze link werkt enkel voor wie uitgenodigd werd)
    Niet vergeten klikken op "zoek" voor het juiste resultaat.
  3. De externe gebruiker kan nu feedback geven door tekst & foto's op te laden.
  4. En kan de status aanpassen van 'to do' naar 'done' — De project eigenaar kan dit dan nakijken en de status van NOT OK aanpassen naar OK of extra feedback geven en indien nodig terug aanpassen naar "TO DO".

Een voorbeeld van feedback & aanpassing status naar "DONE":

4. Samenwerken/feedback geven in de app

Externe gebruikers kunnen ook feedback geven via de ArchiSnapper app voor iOS en Android. Download de app in de Google Play Store of Apple App Store.

1. Inloggen met dezelfde gegevens als voor de online ArchiSnapper account.
  2. Linksboven klikken op de 3 streepjes.
  3. Klikken op "see invited projects".

4. Een lijst van alle projecten waar je als contact staat geregistreerd verschijnt hier.
  5. Filteren volgens status, secties, toegewezen personen ...
  6. Feedback geven met foto's en tekst — na het geven van feedback niet vergeten op de "SYNC" knop te tikken.

Samengevat: hoe kunnen genodigde contacten ArchiSnapper gebruiken?

Ze kunnen geen:

• Opmerkingen toevoegen of bewerken.
  • Toegang krijgen tot opmerkingen die niet aan hen zijn toegewezen.
  • Status van opmerkingen veranderen van NOK naar OK.

Ze kunnen wel:

• Toegang krijgen tot opmerkingen die aan hen zijn toegewezen.
  • Filteren op Project, OK / NOK, TO DO / DONE ...
  • Feedback geven over openstaande punten.
  • Tekst en afbeeldingen toevoegen aan de opmerking.
  • Goedkeuring vragen door de status van TO DO op DONE te zetten.

5. Toegewezen contactpersonen kunnen punten naar hun eigen ArchiSnapper account kopiëren

Vanuit de online account kunnen toegewezen contactpersonen punten selecteren en kopiëren naar hun eigen account.

Ze kunnen het project selecteren waarnaar ze deze punten willen kopiëren en hierna te klikken op 'clone these observations now'.

De geselecteerde punten worden gekopieerd naar de takenlijst in de ArchiSnapper account van de geselecteerde contactpersoon.

6. Hoe feedback raadplegen van uitgenodigde contacten waarmee je samenwerkt ?

In je online account op PC :

1. Navigeer naar de "alle opmerkingen" tabel.
  2. Filter op ‘Project’ en status ‘DONE’, voeg eventueel nog andere filter criteria toe.
  3. Klik op ‘Zoeken’.

4. Verander de status, of geef bijkomende feedback:

• Is het punt opgelost?
    Wijzig de status naar OK, of klik op DONE waardoor de status ook naar OK gaat.
  • Wil je bijkomende feedback raadplegen, of er zelf geven:
    Klik op het chat icoontje en bekijk notities en foto's van je toegewezen contact, je kan hier zelf ook notities en foto's aan toevoegen.
  • Is het punt niet opgelost?
    Geef bijkomende feedback via het chat icoontje.

In de app op je smartphone of tablet

1. Tik op de naam van het project.
  2. Tik op ‘Samenwerken’.
  3. Sync om alle opmerkingen van het project weer te geven.
  4. Scroll door de lijst, of klik bovenaan op het 'filter' icoontje.
  5. Geef de gewenste parameters in, en klik op "toepassen".
  6. Scroll door de gefilterde lijst van opmerkingen, wijzig de status naar OK indien opgelost of reageer op feedback.
    Belangrijk: tik rechtsboven op ‘sync’ wanneer klaar.

7. Activiteiten log van samenwerking

In je online account kan je een overzicht bekijken van alle acties in verband met "samenwerken". Via "meer" >> Activiteiten Log.

Op deze pagina kan je filteren per project en op activiteit in verband met opmerkingen, of activiteiten in verband met documenten:

8. Automatisch dagelijkse e-mail ivm samenwerking

Je kan instellen om dagelijks een e-mail te ontvangen met een overzicht

• Ga in de online account via "meer" naar "mijn instellingen".
  • Vink onder "notificaties" de checkbox aan naast "Dagelijkse email met nieuwe activiteiten gerelateerd aan samenwerking met derden."
  • Klik op "bewaren".

Vragen? Support@archisnapper.com.

Lees ook: