Hoe laat ik de nummer van mijn verslag starten op nr 25 ipv nr 1 bijvoorbeeld?

• Ga naar Verslagen >> Verslag bewerken.
  • Klik op Nummer wijzigen naast Nummer bij de projectgegevens.
  • Geef het nieuwe nummer in en klik op Bewaar.

Hoe voeg ik witruimte toe in de tekstblokken of opmerkingen van mijn werfverslag ?

Soms wil je extra witruimte toevoegen in je verslag om de leesbaarheid te verhogen, plaats te maken voor een handtekening of je tekst beter te structureren.

• Ga naar Verslagen >> Verslag bewerken.
  • Gebruik de code <br> om witruimte toe te voegen in je tekstblokken of in je opmerkingentabel.

Hoe voeg ik een pagina-einde toe aan mijn werfverslag?

• Ga naar Verslagen >> Verslag bewerken.
  • Klik nadien op Bewerken bij de tekstblokken Status project of Vrije tekst (er zijn er 3)
  • Klik vervolgens op het page break- icoon.
  • Klik nadien op Opslaan om deze toe te voegen aan je verslag.

Hoe duid ik een bedrijfsnaam aan als verantwoordelijke in plaats van een persoon?

• Enkel admin users kunnen via Meer >> Account instellingen.
  • Scroll naar Instellingen verslagen
  • Vul bij Weergave verantwoordelijke in verslagen de variabele [company_name] in.

Hoe wijzig ik de tijdszone in mijn account/verslagen?

• Enkel admin users kunnen dit via Meer >> Account instellingen.
  • Scroll naar Datum en uur instellingen.
  • Selecteer de juiste tijdszone en klik op Save.

Hoe wijzig ik de bestandsnaam van mijn pdf verslagen?

• Enkel admin users kunnen dit via Meer >> Account instellingen.
  • Scroll naar Instellingen verslagen.
  • Wijzig je bestandsnaam bij Bestandsnaam pdf verslagen.
  • Klik vervolgens op Save.

Tip: Gebruik de volgende variabelen: [report_number], [report_date], [report_time], [company_name], [site_description], [site_name] en [site_number].[company_name] in. Gewoon copy-pasten en klaar!

Hoe bepaal ik welke contacten getoond worden?

• Ga naar Layout >> Bewerken >> 2. Settings.
  • Scroll tot Layout contacten tabel.
  • Vink aan: Enkel contacten tonen die aan een opmerking zijn toegewezen of Enkel contacten tonen die aanwezig zijn.
  • Klik vervolgens op Opslaan.

Tip: Op projectniveau kan je in de contactentabel in de voorlaatste kolom Show in reports Ja of Nee aanduiden:

Hoe maak ik meerdere layouts aan?

Het kan handig zijn om bijvoorbeeld een layout in het Frans en één in het Nederlands, of één voor werfverslagen en één voor opleververslagen aan te maken. Dit doe je als volgt:

• Ga naar Layout en maak hier verschillende layouts aan,
  • Klik op Nieuwe layout toevoegen.
  • Doorloop de 4 tabs: template – settings – logo – email.

OF: kopieer een bestaande layout en bewerk deze vervolgens.

Nadien kan je een layout toekennen aan een bepaald project:

Het is steeds mogelijk om de layout van een verslag te wijzigen.

Klik op Verslagen >> Verslag bewerken en kies bovenaan je layout template:

Hoe gebruik ik tags voor opmerkingen?

Gebruik tags voor opmerkingen om extra visueel accent te leggen op bepaalde punten in je verslag, bijvoorbeeld: dringend of actie vereist. Zo kan je opmerkingen taggen in je verslagen met aangepaste en gepersonaliseerde labels.

• Klik op Categorieën & checklists >> Tags voor opmerkingen
  • Maak de labels aan.
  • Wijs ze vervolgens toe aan de gewenste opmerkingen (Verslagen >> Verslag bewerken).

Meer info over hoe dit werkt.

Tip: Vervolgens kan je in Alle opmerkingen filteren op de aangemaakte tags.

Hoe voeg ik paginanummers toe aan mijn werfverslag?

• Ga naar Layout >> Bewerken >> 3. Logo, header, footer en titels.
  • Scroll naar beneden tot Footer voor verslag.
  • Gebruik de variabele [page]/[topage].
  • Vervolgens wordt de paginanummers automatisch getoond in al je PDF verslagen.