In de bouwsector is samenwerken belangrijk, of het nu intern is met je collega's, of extern met bouwpartners.

In dit artikel lichten we 3 manieren toe waarop je ArchiSnapper kan gebruiken om samen te werken.

1. Samenwerken met collega's
  2. Samenwerken met gebruikers van andere ArchiSnapper accounts
  3. Samenwerken met toegewezen contactpersonen

1. Samenwerken met collega's

WAT

Werk samen met collega's in jouw bedrijf door ze uit te nodigen om jouw ArchiSnapper account te vervoegen en samen te werken op projecten en verslagen.

WAAROM

Door samen te werken in dezelfde ArchiSnapper account, zorg je ervoor dat iedereen werkt met dezelfde projectgegevens, checklijsten, of layout instellingen. En als iemand het bedrijf verlaat of afwezig is, kan iemand anders de projecten meteen overnemen.

HOE

Ga in de online account naar Meer > Gebruikers beheren, voer de naam en het e-mailadres in van de persoon die je wilt uitnodigen, en verstuur de uitnodiging. Alleen admin gebruikers kunnen dit doen.

Je kan een gebruiker toegang geven tot alle projecten of enkel tot bepaalde projecten. Je kan ook hun rollen en rechten beheren.

Voor meer info, lees onze help doc over Gebruikersbeheer.

2. Samenwerken met gebruikers van andere ArchiSnapper accounts

WAT

Je kan ook gebruikers van andere ArchiSnapper accounts uitnodigen om samen te werken aan op projecten in jouw account.

WAAROM

Dit kan handig zijn wanneer je aan een project werkt waarvoor andere partijen ook ArchiSnapper gebruikeren. Door een gebruiker van een andere ArchiSnapper account uit te nodigen kan je samenwerken aan de werfverslagen of To-Do lijsten in jouw account, in plaats van elk apart in jullie eigen account op hetzelfde project te werken.

Aangezien deze gebruiker al een ArchiSnapper licentie heeft, hoef je ook niet te betalen voor het toevoegen van deze gebruiker aan jouw account.

HOE

Eerst nodig je de persoon uit via Gebruikers Beheren.

Je krijgt dan een melding dat er al een ArchiSnapper gebruiker is met dat email adres en dat er een link naar hem/haar wordt verzonden om de uitnodiging te accepteren:

Ze zullen na het accepteren van je uitnodiging de optie hebben om te switchen tussen hun eigen en jouw ArchiSnapper account:

Ze zullen toegang hebben tot de projecten die je hen toewijst vanuit de Gebruikers Beheren pagina in jouw ArchiSnapper account.

Meer informatie en instructies kan je hier vinden.

3. Samenwerken met toegewezen contactpersonen.

WAT

Wijs punten in je werfverslagen of To-Do lijsten toe aan contactpersonen. Werk samen met deze toegewezen contactpersonen zodat zij feedback kunnen geven op de aan hen toegewezen punten.

Ze kunnen feedback geven door middel van tekst en foto's en vervolgens de punten ter goedkeuring indienen. Je kan ook dagelijkse email updates ontvangen met een overzicht van de activiteit van de vorige dag.

Toegewezen contactpersonen hebben geen ArchiSnapper licentie nodig om feedback te kunnen geven. Ze kunnen dit doen met een gratis ArchiSnapper account.

WAAROM

Wanneer je items toewijst aan contacten krijg je hun feedback over de voortgang vaak via verschillende kanalen: WhatsApp, telefoon, sms, email, ... Dit is niet efficiënt. Door de samenwerkingsoptie in ArchiSnapper te gebruiken, wordt alle feedback op openstaande punten gecentraliseerd binnen ArchiSnapper en gegroepeerd per punt.

HOE

In de online account, onder Contacten, kan je een contact uitnodigen om feedback gebruiker te worden:

Door de uitnodiging te accepteren en deze gratis ArchiSnapper account aan te maken, krijgen ze toegang tot de aan hen toegewezen punten. Ze kunnen dan feedback geven via tekst en foto's en het punt ter goedkeuring indienen wanneer het is opgelost:

Voor meer details over hoe samen te werken met contacten, kan je deze help doc lezen.

En hier is een help doc specifiek voor toegewezen contactpersonen, met instructies over hoe ze aan de slag kunnen met het geven van feedback op hun toegewezen items.

Nog twee tips in verband met samenwerking :

1 - Genereer een URL om een lijst van items te delen met niet-ArchiSnapper gebruikers

Je kan ook lijsten van items filteren en delen met mensen die geen ArchiSnapper account hebben, zodat ze een realtime overzicht hebben van de items die aan die filter criteria voldoen.

In de online account, onder "Alle Opmerkingen", kan je filteren en een link genereren om deze lijst te delen door te klikken op "deel via link".

Je kan de link kopiëren en delen met iedereen zodat ze een online en realtime overzicht op de gefilterde lijst hebben.

2 - Een wekelijkse email met openstaande punten

Stuur je contactpersonen wekelijks een automatische email met hun openstaande punten. Je kan de dag en het tijdstip voor de email kiezen, en ook welke contactpersonen deze wekelijkse updates moeten ontvangen. Lees er hier meer over.

----------------------

In de bouw draait alles om samenwerken. De in dit artikel beschreven samenwerkingsmogelijkheden zullen jou helpen de manier waarop je samenwerkt met jouw collega's en projectpartners te verbeteren. Probeer het zeker eens uit.

Vragen? support@archisnapper.com .