Je kan met een iPhone, iPad, of Android apparaat in de ArchiSnapper app dicteren in plaats van notities uit te typen.

Zo ga je te werk:

1. Tik in de app op de ‘+’ naast omschrijvingen bij het maken van een opmerking in een verslag of to do lijst
  2. Tik in het grijze veld ‘Enter‘ text  en tik op de microfoon op het klavier
  3. Spreek je gesproken boodschap in. Je boodschap verschijnt op het scherm. Tik op ‘OPSLAAN & TERUG’ wanneer je klaar bent

Hier is ook een video over de Voice to text functionaliteit

Tips & Tricks voor Voice to text met iOS en Android

1. Schakel dicteren in en stel de juiste taal in

iOS: Ga voor iPhone / iPad naar 'Algemeen' - 'Toetsenborden' en vanaf daar 'Dicteren inschakelen'. De spraakherkenning is gekoppeld aan de toetsenbordtaal, dus gebruikers die niet in het Engels werken, moeten ervoor zorgen dat de toetsenbordtaal correct is ingesteld.

Android: Ga naar 'instellingen', 'taal en toetsenbord / invoer' en schakel 'google voice typing' in en tik op het instellingen wiel om indien nodig de taal te wijzigen (standaard wordt de toetsenbordtaal toegepast)

2. Spraakfunctie

Als je van plan bent veel met spraak te sms'en en ook voor volledige zinnen, dan is het belangrijk dat je de leestekens kent.
    > Hier vind je ze voor iOS (Siri)
    > Hier vind je ze voor Android (Google Assistant)

3. Spreek langzaam en duidelijk

4. Offline herkenning

Dit is alleen voor Android-gebruikers. Ga naar "Google Voice-typen" in "Taal en toetsenbord / invoer" en tik vervolgens op "Offline spraakherkenning".

5. Interessante links over Voice to text
    Hier is een artikel voor iOS-gebruikers.
    Hier is een nuttige bron voor Android-gebruikers.